Philippe Kimpe (39) was hoofd van de IT-afdeling in een vooraanstaand accountancykantoor toen hij het platform TOCO voor financiële administratie bedacht. In dit artikel deelt hij 5 waardevolle tips om jouw financiële administratie te optimaliseren.

1. Experimenteer

Laat je niet afschrikken. Er zijn heel goede tools op de markt die jou toelaten om de eerste stappen te zetten voor een duidelijke en efficiënte financiële administratie.

2. Link de silo’s

Je bank, je interne boekhouding, je eigen administratie, je boekhouder… ze lijken wel eilanden. Sla de brug!

3. Neem initiatief naar je boekhouder

Dwing je boekhouder om mee te gaan in jouw verwachtingen. Leg hem uit hoe het beter kan én beslis zelf wat je nodig hebt.

4. Pas je organisatie aan

Niets halsbrekends, maar ga voor digital first. Vraag dat ook aan leveranciers, aan je klanten en uiteraard aan je eigen medewerkers. Het is bijna zwart-wit, maar 100% digitaal werken geeft de meeste kans op slagen.

5. Change

Het lijkt wel een open deur. Digitale transformatie staat nu op de agenda voor elke industrie in de wereld en wordt nu zelfs in de kleinste bedrijven gevoeld. Dus: omarm verandering. Omarm cloud-technologie. En omarm mensen. De enige constante hier is verandering, en het vinden van stabiliteit in de eb en vloed.

Met deze vijf tips en trends als leidraad voor je financiële administratie transformeer en optimaliseer je het hele proces!

Wil meer inzichten van deze expert? Philippe gaf ook uitleg over zijn software om je financiële administratie te optimaliseren, de rol van AI in accountancy en gaf zijn visie over de evolutie en automatisering van financiële administratie.

  • [Interview] Hoe de TOCO- software de financiële administratie van jouw KMO vergemakkelijkt
  • AI in accountancy voor KMO’s: wat de toekomst brengt
  • The new accountancy: de evolutie en automatisering van jouw financiële administratie