Zegt DRS jou niet meteen wat? Het is een term uit de Formule 1. En staat voor Drag Reduction System.

DRS is een hulpmiddel dat er voor zorgt dat de topsnelheid van de bolide verhoogt en inhalen dus makkelijker wordt. Meer nog, een rijder mag het enkel gebruiken om een andere rijder in te halen. Diegene die ingehaald wordt mag het, volgens het reglement, op dat ogenblik niet gebruiken. Boeiend! Wat zal jouw hulpmiddel worden in deze uitdagende tijden?

“Wat een jaar is het wel niet geweest deze week?”

-Zo begon ik mijn laatste LinkedIn post op vrijdag jl.

Alle economische wetten werden per direct bijgesteld. Ik kocht onlangs het boek “Economie” van goede vriend Johan Lambrecht. Johan schrijft erover economie de essentie zonder formules. Ik dacht al vaak aan Johan deze week. Ik zie hem normaal wekelijks. Hij fluisterde me nog toe bij het publiceren van zijn boek: “Na het lezen ervan begrijp en spreek je zelf de politiek-economische taal en kun je de economische beleidsmaatregelen kritisch volgen.” -Blijft zijn boek een handleiding of wordt het prompt een naslagwerk? Ik kijk uit naar onze volgende maandag Johan, we moeten praten!

Maar niet enkel de economie ging alle kanten op. Plots werd digitalisatie niet langer besproken maar werkelijk uitgevoerd. Laat me voorzichtig zijn, een andere gerespecteerde Prof. Stijn Viaene postte deze week nog: Mannekes, mannekes, mannekes, reduceer digitale transformatie nu niet tot improvisatie en telewerk. Lijkt zeer ‘agile’ – en dat is het ook vaak, maar er is meer werk aan de winkel. #remainmindful #futureproof

Hij heeft gelijk. En toch. Agile dames en heren. Agility heb ik meer dan ooit gezien. En dat is een eerste zet. Als je agility zoekt op Google, dan komt je prompt uit op deze verklaring: het vermogen om snel te denken en te begrijpen. Stijn houdt het op; responsiveness to change. (In zijn must-read boek: Digital Transformation Know How))

Mannekes, mannekes, mannekes, reduceer digitale transformatie nu niet tot improvisatie en telewerk. Lijkt zeer ‘agile’ – en dat is het ook vaak, maar er is meer werk aan de winkel. #remainmindful #futureproof

The word is out

Behendigheid. Het doet me denken aan mijn dochter die haar eerste looppassen pas zette toen ze al 19 maanden was (!). Hoezeer we haar ook aanmoedigden, ze deed het pas zodra ze de juiste balans vond. Die balans kwam ook plots. En bovenal, zonder dat ze het zelf merkte.

Ik zag deze week vele accountants stapjes zetten. Ze zijn al langer behendig in het opmaken van de balans. Maar toch, dit was geheel anders.

Laat ons niet om het onderwerp heen gaan, we moeten het er over hebben. Digitalisatie. In de accounting-industrie werden al aardig wat stappen gezet richting digitalisatie. En dat zorgt ervoor dat de accountant vermoedelijk reeds meer tijd heeft voor het leveren van andere diensten dan louter boekhoudkundige, zoals advies. Maar de digitalisatie zoals we die vandaag kennen voor accountants is er effectief enkel voor de accountant.

Het lijkt wel of de belangrijkste asset van de accountant, zijn klanten, vergeten werden in het hele proces. Zo goed als alle tools die vandaag beschikbaar zijn , maken het proces voor de accountant makkelijker en niet per se dat van de ondernemer. Het is dan ook een bijzondere uitdaging voor de accountant om de ondernemer over een streep te trekken waar hij geen direct voordeel uit haalt.

Wel, ook deze wetten werden deze week prompt bijgesteld.

De accountant, die leverde advies. Check. Ikzelf ging ook in overleg met mijn accountant. Over de recentste ontwikkelingen en hoe ik erop zou moeten gaan anticiperen.

Driewerf hoera! Er werd advies gegeven als nooit tevoren. Meer nog, er werd naar advies gevraagd als nooit te voren. De ondernemer vond zijn weg naar zijn accountant, sneller dan ooit.

Accountant, activeer nu jouw DRS!

Hier ligt een kans! De ondernemer is maar wat blij dat de accountant er is. En dat die bereikbaar is.

Nu is de accountant aan zet. Activeer jouw DRS, Drag Reduction System. Vrij vertaald: weerstand reductiesysteem.

Ik verklaar me nader.

Als accountant zit je nu in de cockpit, klaar om het verschil te maken. Neem jouw klanten mee in een digitale wereld. Overtuig hen van online (samen)werken. En kies de juiste tools voor jouw klanten. Het zal veel weerstand reduceren in jouw processen.

Iedereen schreeuwt het al jaren van de daken: “Mijn nieuw business plan als accountant? -Ik ga advies geven en verkopen. Boekhoudkundige taken worden de basis van waaruit alles vertrekt.”

Het advies gaf je deze week, beste accountant. Talrijk, strak en juist. Maar was de boekhouding effectief op orde? We naderen einde kwartaal, kon je je klant ook effectief een direct inzicht geven in zijn situatie?

“Mijn nieuw business plan als accountant? -Ik ga advies geven en verkopen. Boekhoudkundige taken worden de basis van waaruit alles vertrekt.”

Give them what they need

Binnen TOCO ontwikkelde ik een mantra: Give them what they need, and you’ll get what you want. Vrij vertaald: geef jouw klanten alles wat ze nodig hebben en je zal als accountant krijgen wat je wil. De klant centraal.

Boekhoudkundige apps worden prominenter. Met betrekking tot pre-accounting, ik heb het niet over de technische kant van de zaak, maar alles wat ervoor zorgt dat de ondernemer sneller zijn documenten bij jou, de accountant aanlevert: de input moet sneller om tot gedegen output en advies te komen. Het is duidelijk dat boekhoudkundige apps met meerwaarde voor de ondernemer nu cruciaal zijn.

“Great customer experience emerges from the way you solve your customers’ problems.” Stijn Viaene, Vlerick

Betrek je klant, geef hem die tools.

En dan heb ik het over TOCO, onze brand promise is letterlijk Together Connected

Activeer jouw DRS. Geef je klant wat hij nodig heeft om zijn proces vlot te laten verlopen. En je zal jouw eigen proces meteen versnellen. Weg met die weerstand en vertraging. Haal documenten dagelijks binnen. Niet in een kaft of in een mapje op je PC of server. Neen, recht in je proces, daar waar het hoort.

De klant wil het zelf

Misschien de meest onderschatte − technologische − factor van allemaal! “De klant zal zelf voor de verandering zorgen! In de toekomst zal de jongste generatie in vele opzichten zelf het voortouw nemen… van bijna alles.” -Dit schreef ik nog een maand terug in een artikel.

Vandaag is het per direct actueler dan ooit. Veel bedrijfseigenaren zien het méteen anders. Een papierloze en geautomatiseerde boekhouding is de exacte weerspiegeling van wat de klant nu wil zien. Net als proactiviteit, verbeterde operationele transparantie, en een gepersonaliseerde aanpak. Het zijn maar een paar minimumvereisten van morgen.

Met TOCO, brengen we een nieuwe onmisbare applicatie voor ondernemers. De klant volgt er zijn financiële administratie mee op de voet. Zijn verschillende bankrekeningen worden samengebracht in één portaal, waar ook al zijn documenten, facturen, transacties en gegevens over zijn boekhouding te vinden zijn. Het is ook de plaats waar je samen communiceert. Direct naast de cijfers.

“We halen de complexiteit van boekhouden weg door het financieel beheer van jouw onderneming in één handige applicatie aan te bieden.”

En voor jou beste accountant, zijn we de motor, jouw DRS-knop. Druk hem in. NU. Direct! Je hebt getoond dat je het kan!