TOCO voor accountants blog vijf redenen om toco te integreren

TOCO voor accountants: 5 redenen om TOCO te integreren in jouw boekhoudkantoor

De TOCO-app is er niet enkel voor ondernemers, maar ook voor accountants. Al … boekhoudkantoren in België en Nederland maakten de digitale sprong via een samenwerking met TOCO. Waarom? Je ontdekt de voordelen in deze blogpost!

1. Eén centrale werkplek

Als boekhouder herken je volgend scenario waarschijnlijk wel: de ene klant stuurt alles door via mail, de andere uploadt het ergens in de cloud en af en toe ontvang je zelfs nog een dossier via de post. Soms ben je langer bezig met het zoeken van dossiers dan met de behandeling ervan. Gelukkig kan dit anders! TOCO brengt alles samen via 1 digitale app. De look en feel van deze  app wordt bovendien volledig afgestemd op de huisstijl van jouw kantoor.

2. De drie maandelijkse kwartaal rush vermijden

Heerst er rond het einde van elk kwartaal stress op kantoor omdat klanten last minute hun paperassen van de afgelopen 3 maanden doorsturen? Ook deze situatie kan vermeden worden. Via de TOCO app kunnen jouw klanten steeds eenvoudig hun documenten scannen, zodat jij deze ruim op voorhand ontvangt. Hierdoor kan je zelf kiezen wanneer je alle dossiers verwerkt en ben je opnieuw de baas over je eigen tijd. 

3. Directe communicatie met de klant

De TOCO-chatfunctie zorgt ervoor dat de communicatie met jouw klanten vlotter zal verlopen. Je kan een chatbericht achterlaten bij een document, zodat jouw klant meteen ziet waarop het bericht betrekking heeft. Zo besparen jullie beiden tijd en een hoop mailverkeer. 

4. Integraties met pakketten

Nóg een extra systeem? Zeker en vast, want TOCO zorgt voor een integratie met al jouw andere systemen. Boekhoudpakketten, rapporteringstools en andere software kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan TOCO. Deze integratie zorgt voor optimalisatie! 

5. Ondersteuning via TOCO support

De TOCO-app is heel eenvoudig in gebruik. Bij C.T Accountants, een boekhoudkantoor dat met TOCO samenwerkt, merkten ze zelfs dat hun niet-digitale klanten degenen zijn die het meeste documenten uploaden. Zijn er toch vragen of problemen? Dan is er TOCO support om jou en jouw klanten live te helpen en bij te staan.

Ben jij klaar om van al deze voordelen te genieten? Ontdek onze verschillende pakketten of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Mis onze laatste updates niet.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte.

Accountants lezen ook

Deze kantoren gebruiken TOCO reeds als hulpmiddel

Zoek je een boekhouder die ook met TOCO werkt? Vind alle gecertificeerde & premium accountants- en boekhoudkantoren in ons accountancy center.

Wat zijn beroepsmatige restaurantkosten?

Zoals de naam al doet vermoeden, worden restaurantkosten gemaakt op restaurant. Dit is een breed begrip en is van toepassing op allerlei soorten horecazaken: van broodjeszaken tot sterrenrestaurants. Hoe duur een professioneel restaurantbezoek is, maakt in principe niet uit. Slechts in enkele gevallen, wanneer de kosten excessief hoog zijn, zal de fiscus de kosten niet goedkeuren. Een exacte bovengrens is er niet. Maar stel dat 20% van jouw omzet opgaat in restaurantkosten, dan wordt het tijd om het voorgerecht af en toe over te slaan. ;)

Om na te gaan of deze kosten beroepsmatig zijn of niet, kan je jezelf best volgende twee vragen stellen:

1. Met wie ben ik op restaurant geweest? 

Naar een tapasbar met vrienden? Gezellig, maar dit heeft niets met jouw onderneming te maken en hoort dus ook niet thuis in jouw boekhouding. Een lunch met een leverancier of klant daarentegen is wel van professionele aard en kan dus als beroepsmatig worden beschouwd.

2. Wanneer vond het restaurantbezoek plaats? 

Er wordt door de fiscus vanuit gegaan dat zakelijke etentjes plaatsvinden tijdens de werkweek. Ga je toch in het weekend uit eten met een zakelijke partner? Zorg dan voor voldoende bewijsmateriaal om het beroepsmatig karakter aan te tonen.

 

Zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar?

Beroepsmatige restaurantkosten zijn slechts voor 69% aftrekbaar. De BTW op deze kosten vorder je niet terug. 

Maar let op: indien je restaurantkosten wil inbrengen, moet je het beroepsmatige karakter kunnen aantonen. Voor elk professioneel restaurantbezoek moet je ook een BTW-bonnetje kunnen voorleggen. Dit bonnetje kan je gelukkig eenvoudig scannen met de TOCO-app.

Je maakt deze kosten ook best met jouw professionele bankrekening. De rekening van vrienden of familie gebruiken zal twijfel zaaien over het professionele karakter van de kost. En wanneer je je eigen rekening gebruikt, zie je de transactie ook meteen staan in jouw TOCO-menu.

 

Zijn er ook uitzonderingen op de regel?

Wat zou een regel zijn zonder uitzonderingen? Wij sommen de twee meest voorkomende uitzonderingen op:

  • Uitzondering 1: Restaurantkosten die werden gemaakt tijdens opdrachten die voor meer dan 5 uur per dag werden uitgevoerd buiten de onderneming zijn 100% aftrekbaar. Ook de BTW kan worden teruggevorderd. De bewijslast voor deze uitzondering ligt wel hoger. Je hebt namelijk een factuur nodig op naam van de onderneming. Een BTW-bonnetje volstaat hier dus niet.
  •  
  • Uitzondering 2: Restaurantkosten die voor 100% worden doorgerekend aan de klant zijn ook volledig aftrekbaar indien ze via een factuur worden teruggevorderd. Op deze factuur moet het restaurantbezoek (de datum, de naam van het restaurant, enz.) beschreven worden. Ook deze BTW in je volledig terug. Voor de ontvanger gelden de gewone regels in verband met restaurantkosten.
  •  

Jouw geheugen is nu weer helemaal opgefrist en jouw maag waarschijnlijk al aan het grommen. Wij wensen jullie alvast veel plezier tijdens jullie eerste restaurantbezoek! 

Je startscherm is een feed met alle laatste transacties, communicatie en documenten. Zo behoud je het overzicht.