Digitaliseer de samenwerkingsflow met jouw team én accountant via de vlotte chatfunctie van TOCO

Met TOCO bevindt al jouw papierwerk zich op één plek. Handig, tijdbesparend, kortom alles waar je als ondernemer van droomt! Maar de administratie-frustratie kan al gauw weer komen bovendrijven eens je verzeild raakt in ellenlang mailverkeer met je boekhouder of medewerkers over allerlei documenten. Veel zoeken, nog meer zuchten! Gelukkig is er de TOCO-chatfunctie, waardoor financiële communicatie en administratie gebundeld worden in één app.

Via volgende 3 stappen slide je met TOCO vlot in de DM’s van je team of boekhouder:

Stap 1: Koppel accountant of medewerkers aan jouw TOCO-account

Voor je kan communiceren, moet je eerst connecteren! Via de app kunnen jouw boekhouder, administratieve medewerkers, assistent of zelfs de office dog gekoppeld worden aan jouw account.

  1. Ga via het TOCO menu naar instellingen.
  2. Klik in de kader rechts op voeg een gebruiker toe aan mijn bedrijf.
  3. Vervolgens wordt er vanuit jouw naam automatisch volgende pick-up-line naar TOCO support gestuurd: “Hey, kan je een nieuwe gebruiker toevoegen aan mijn bedrijf?”
  4. De charmante TOCO support zal je meteen alle nodige verdere informatie vragen.
  1. Ga via het TOCO menu naar instellingen.
  2. Selecteer vervolgens boekhouding.
  3. Geef de bedrijfsnaam of het BTW-nummer van jouw boekhouder in om hem of haar toe te voegen.
  4. Van zodra dit gebeurd is, moet je boekhouder nog goedkeuring geven en kunnen jullie van start gaan.

Let op: Om gebruik te maken van de chatfunctie moet je boekhouder TOCO-gebruiker zijn én gekoppeld zijn aan jouw account. Maar om aan al dat mailverkeer te ontsnappen, wil elke boekhouder toch meteen lid worden? 😉

Stap 2: Voeg jouw boodschap meteen toe aan het juiste document

Heb je een vraag of opmerking over een specifiek document? Begin dan een chat die gelinkt is aan dit document. Dit kan je doen door via het TOCO-menu naar documenten te gaan en het document aan te klikken. Vervolgens kan je rechts berichten selecteren en een nieuw gesprek starten. Op deze manier krijgt iedereen in de chat meteen het juiste document te zien. Niet meer zoeken dus, opnieuw tijd bespaard!

Niet elke chat hoeft trouwens betrekking te hebben op een specifiek document. In het TOCO-menu kan je door te klikken op de tekstballon ook een algemene chat uitsturen.

Tip: Het is ook mogelijk om een groepschat te starten in TOCO. Zo kan je via één bericht iedereen op de hoogte stellen en krijgt iedereen elkaars antwoord te zien. Zo hoef je niet te pingpongen tussen allerlei chats over eenzelfde onderwerp.

Stap 3: Duid aan waar actie nodig is

Is er een aanpassing of rechtzetting nodig? Dan kan je dit meteen aanduiden bij het opstellen van je bericht via de knop ‘actie nodig’. De app zal je ook vragen om een onderwerp toe te voegen aan jouw bericht. Wanneer jouw gesprekspartner de berichtmelding ontvangt, zal hij meteen weten dat hij actie moet ondernemen en waarop de actie betrekking heeft.

Stap 4: Open de app en duik in jouw inbox

Nog een app om voortdurend in de gaten te houden? Maak je maar geen zorgen! Je hoeft heus niet om de vijf minuten in de chatbox te duiken. Wanneer je een bericht ontvangt, wordt dit automatisch aangegeven met een icoontje in het TOCO-menu.

Ziezo, nu ben je helemaal klaar om te chatten! En moesten er nog vragen zijn, chat dan gerust eens met ons 😉

Mis onze laatste updates niet.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte.

Ondernemers lezen ook

Stuur laatbetalers in één klik een friendly reminder via de TOCO-app

Elke ondernemer krijgt wel eens te maken met laatbetalers. Vervelend, maar makkelijk op te lossen door tijdig een reminder te versturen. Jouw klanten zullen je bovendien ook dankbaar zijn, omdat zij zo geen onnodige extra fee wegens laattijdige betaling riskeren. Maar is dat dan nóg iets extra om in de gaten te houden? No worries! TOCO brengt je tijdig op de hoogte en vergemakkelijkt het proces.

Lees meer

TOCO zelf testen?

Boek een persoonlijke demo. Of neem de shortcut en probeer TOCO vandaag nog uit. We doen je 90 dagen cadeau, zonder verplichtingen of kredietkaartgegevens.

Je startscherm is een feed met alle laatste transacties, communicatie en documenten. Zo behoud je het overzicht.