Hou je cashflow in de gaten en krijg grip op je in- en uitgaven dankzij TOCO-inzichten

Als ondernemer verlies je liefst geen tijd en behoud je graag de controle. Moet je nu kosten maken of niet, wachten op de manuele verwerking van jouw boekhouder is helemaal passé. Via TOCO-inzichten krijg je in realtime een overzicht van je cijfers. Handig toch? In deze blog lees tonen we wat je allemaal kan terugvinden.

Meer inkomsten dan uitgaven, of omgekeerd?

Cashflow vormt de basis van iedere onderneming. Dit is een belangrijk deel van je zaak dat je best continu in de gaten houdt. Zo weet je precies wat je nog moet ontvangen en hoeveel je moet betalen. Maar wat is cashflow nu eigenlijk?

Cashflow is het verschil in geld dat je ontvangt en uitgeeft in een periode. Je hebt een positieve cashflow als je meer geld ontvangt dan uitgeeft. Dit staat los van de winst of verlies van jouw bedrijf.

Een realtime overzicht van jouw cashflow vind je in de brutowinst grafiek. Hier kan je gemakkelijk weten hoe jouw zaak er voor staat en waar je best rekening mee houdt. Je winst en verlies wordt voor jou berekend op basis van de door jouw geüploade documenten. Een vergelijking met vorig jaar is snel gebeurd!


Hoeveel geef je uit en hoeveel komt er binnen?

Krijg automatisch een inzicht in jouw omzet en kosten per maand. Een handige tool om maanden met elkaar te vergelijken. Zo kan jij zien welke maanden goed zijn geweest en in welke je beter had kunnen doen.


We voorspellen jouw toekomst. Hoeveel zal er op jouw rekening staan?

Bekijk het saldo van je bankrekeningen in de tijd. De stippellijn voorspelt de toekomst op basis van de huidige documenten in TOCO! Zo kan jij inschatten hoe de volgende maanden uit zullen draaien.

Mis onze laatste updates niet.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte.

Ondernemers lezen ook

Stuur laatbetalers in één klik een friendly reminder via de TOCO-app

Elke ondernemer krijgt wel eens te maken met laatbetalers. Vervelend, maar makkelijk op te lossen door tijdig een reminder te versturen. Jouw klanten zullen je bovendien ook dankbaar zijn, omdat zij zo geen onnodige extra fee wegens laattijdige betaling riskeren. Maar is dat dan nóg iets extra om in de gaten te houden? No worries! TOCO brengt je tijdig op de hoogte en vergemakkelijkt het proces.

Lees meer

TOCO zelf testen?

Boek een persoonlijke demo. Of neem de shortcut en probeer TOCO vandaag nog uit. We doen je 90 dagen cadeau, zonder verplichtingen of kredietkaartgegevens.

Je startscherm is een feed met alle laatste transacties, communicatie en documenten. Zo behoud je het overzicht.