Jouw bankverrichtingen automatisch beschikbaar op het TOCO platform dankzij onze integratie met CODABOX

Hoi, ik ben Evelien, Product Owner op het TOCO Platform.

Een eigen bedrijf, dat betekent het bijhouden van je financiële administratie. Voor velen een noodzaak en zeker niet hun favoriete bezigheid. TOCO probeert je te ondersteunen bij elke stap. We legden al uit hoe je facturen oplaadt en we zullen binnenkort bespreken hoe je facturen betaalt, maar vandaag wil ik dieper ingaan op hoe je jouw bankverrichtingen en saldo’s automatisch kan binnenhalen.

De CodaBox integratie

TOCO heeft een samenwerkingsverband met CodaBox. Dit heeft als grote voordeel dat bestaande klanten van CodaBox hun financiële transacties op het TOCO platform kunnen consulteren. Hoe activeer je deze dienst?

Je boekhouder werkt ook met TOCO

Vaak hebben KMO’s een CodaBox abonnement afgesloten via de boekhouder. Je geeft éénmalig je mandaat en de boekhouder ontvangt je bankverrichtingen van één of meerdere bankrekeningen (zelfs bij verschillende banken) direct van CodaBox. Om de financiële transacties ook aan jou, de eindklant, op TOCO beschikbaar te stellen moet je boekhouder eenmalig de link tussen TOCO en zijn CodaBox abonnement maken. De stappen zijn als volgt:

  1. De boekhouder vraagt een token (éénmalig te gebruiken unieke code) voor het TOCO platform aan CodaBox
  2. De boekhouder geeft deze token in onder het TOCO-menu ‘Instellingen > Integraties > CodaBox’
  3. Vanaf de volgende werkdag zijn je rekeningsaldo’s en verrichtingen beschikbaar (opgelet: zodra er een nieuwe transactie is)

Tip voor de boekhouder: activeer deze integratie 1 keer en al je klanten met een CodaBox abonnement ontvangen hun financiële transacties op TOCO, zo eenvoudig is dat!

Je boekhouder werkt (nog) niet met TOCO

Jammer, je boekhouder heeft TOCO nog niet ontdekt. Het zou jammer zijn dat je je CodaBox abonnement dan niet zou kunnen benutten, dus zorgen we ervoor dat je vanaf midden februari ook zelf een token kunt aanvragen (mits een actief abonnement al dan niet via je boekhouder) en je bankverrichtingen beschikbaar hebt op het TOCO platform. De stappen zijn dan als volgt:

  1. Geef aan dat je een token wilt aanvragen via het TOCO-menu ‘Instellingen > Integraties > Codabox’
  2. Wij geven jou aanvraag door aan CodaBox en zij zullen een token versturen naar het bij hun gekende email-adres
  3. Geef de token in onder het TOCO menu ‘Instellingen > Integraties > Codabox’
  4. Vanaf de volgende werkdag zijn je rekeningsaldo’s en financiële transacties beschikbaar (opgelet: zodra er een nieuwe transactie is)

Waarom zijn die financiële transacties zo belangrijk?

Om te beginnen omdat je op elk moment je rekeningsaldi en je bankverrichtingen kan consulteren, maar ook omdat dit het begin is van de mogelijkheid om de cirkel van je financiële administratie rond te maken. Je hebt facturen opgeladen op TOCO, je hebt ze betaald en door ze naast je bankverrichtingen te leggen kun je zien of er nog documenten ontbreken voor je boekhouder, ook wel reconciliëren genoemd. Ideaal, want je moet niet meer wachten tot je boekhouder vraagt om die 1 of 2 ontbrekende facturen. Binnenkort hierover meer. Voorlopig hebben we de saldi en bankverrichtingen van de laatste afgesloten werkdag, maar we werken hard aan onze PSD2 licentie.

PSD2?

In het kort: PSD2 is de nieuwe betaalrichtlijn binnen de Europese Unie die het mogelijk maakt voor rekeninghouders om andere dienstverleners dan hun bank, zoals TOCO, toegang te geven tot hun betaalrekening. Het grote voordeel: je hoeft niet altijd naar je bankportaal te gaan om transacties te bekijken in real-time of betalingen te initiëren. Je kunt dan echt alle stappen van je financiële administratie op TOCO uitvoeren (documenten verzamelen, betalen en reconciliëren). Dit gebeurt onder zeer strenge voorwaarden. Als rekeninghouder geef je expliciete toestemming (consent) aan bijv. TOCO om je rekeninginformatie op te halen, betalingen te mogen initiëren of beiden.

Uiteraard zijn deze nieuwe diensten volledig gereguleerd en moet je als dienstverlener aan strenge voorwaarden voldoen om deze diensten te mogen aanbieden. TOCO is dan ook in de laatste fase om deze licentie van de Nationale Bank van België te behalen. We houden jullie op de hoogte!

Recente blogposts

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoudsopgave

Jouw bankverrichtingen automatisch beschikbaar op het TOCO platform dankzij onze integratie met CODABOX

Mis onze laatste updates niet.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte.

Verkoopfacturen

Velen van jullie maken ondertussen hun verkoopfacturen via het TOCO platform. Jullie stuurden ons verschillende suggesties ter verbetering.

Lees meer

Waardevolle tips voor zelfstandigen

Je eigen baas zijn kan geweldig zijn! Je mag zelf kiezen aan welke projecten je wilt werken, je hebt een zekere flexibiliteit in het bepalen van je eigen werktijden, je kan je eigen richting uit gaan. Met die vrijheid komt ook verantwoordelijkheid, want plots heb je geen organisatie meer waarop je kan terugvallen om praktische zaken voor je te regelen.

Lees meer

TOCO zelf testen?

Boek een persoonlijke demo. Of neem de shortcut en probeer TOCO vandaag nog uit. We doen je 90 dagen cadeau, zonder verplichtingen of kredietkaartgegevens.

Je startscherm is een feed met alle laatste transacties, communicatie en documenten. Zo behoud je het overzicht.