Mail verkoopfacturen rechtstreeks naar jouw klant via de TOCO-app 

“Ik ga nog snel even een factuur maken en verzenden”: een gedachte waar elke ondernemer zich al eens aan mispakt. De 10 minuten die je hieraan dacht te besteden, worden er al snel 20, 30 of zelfs meer.

Koppel het e-mailadres van de klant aan de klantgegevens

Een logische eerste stap om gebruik te kunnen maken van deze feature, is het koppelen van het e-mailadres van de klant aan zijn klantgegevens.

Wanneer je een factuur maakt via de TOCO-app, kan je:

  1. Een bestaande klant selecteren. Wanneer je dit doet, krijg je meteen de klantgegevens van deze persoon te zien. Geen e-mailadres te bespeuren? Voeg het dan toe via de knop aanpassen.
  2. Een nieuwe klant toevoegen. Vul alle klantgegevens, waaronder ook het e-mailadres, eenmalig in. Deze klant wordt nu automatisch toegevoegd aan jouw bestaande klanten. Nooit meer zoeken naar gegevens dus!


Factuur klaar? Verzenden maar! 

Alles nagekeken en klaar voor verzending? Klik dan rechtsonder op de knop finaliseer. TOCO maakt automatisch een pdf van de factuur en geeft jou de optie om deze meteen naar de klant te mailen.  En om nog wat meer tijd te besparen, verschijnt er automatisch een mail template die je kan aanpassen of bewerken.

Maak je graag al jouw facturen op hetzelfde moment, maar moeten ze op verschillende momenten de deur uit? Kies dan voor de optie finaliseer en verzend later.

In het factuuroverzicht krijgt deze factuur het label gefinaliseerd. Wanneer je de factuur  later wil verzenden, kan je eenvoudig op de drie bolletjes naast de factuur klikken en kiezen voor verzend naar klant.

factuur later verzenden

Mis onze laatste updates niet.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte.

Ondernemers lezen ook

Stuur laatbetalers in één klik een friendly reminder via de TOCO-app

Elke ondernemer krijgt wel eens te maken met laatbetalers. Vervelend, maar makkelijk op te lossen door tijdig een reminder te versturen. Jouw klanten zullen je bovendien ook dankbaar zijn, omdat zij zo geen onnodige extra fee wegens laattijdige betaling riskeren. Maar is dat dan nóg iets extra om in de gaten te houden? No worries! TOCO brengt je tijdig op de hoogte en vergemakkelijkt het proces.

Lees meer

TOCO zelf testen?

Boek een persoonlijke demo. Of neem de shortcut en probeer TOCO vandaag nog uit. We doen je 90 dagen cadeau, zonder verplichtingen of kredietkaartgegevens.

Je startscherm is een feed met alle laatste transacties, communicatie en documenten. Zo behoud je het overzicht.