Silverfin integratie

Krijg onmiddellijk inzicht in boekhoudkundige rapporten via de TOCO-Silverfin integratie

In de vorige blogs legden we al uit hoe je facturen kunt opladen, betalen en doorsturen naar je accountant. Maar waar zie je het resultaat van het bijhouden van je financiële administratie terug? Hoe verwerkt je accountant de door jou aangeleverde stukken en hoe helpt dit om jou als klant optimaal te kunnen adviseren? Dat leg ik je graag uit in onderstaande blog.

Het Silverfin platform

Het Silverfin platform is geïntegreerd met de meest courante boekhoudpakketten en tools voor financiële rapportering. Daardoor heeft je boekhouder op elke moment een rapport met de laatste gegevens (facturen, rekeninguittreksels, …) van jouw bedrijf ter beschikking, ongeacht hoe jij deze aanlevert. Deze gegevens gebruikt de boekhouder vervolgens om op het Silverfin platform de juiste boekhoudkundige rapporten op te maken en beschikbaar te stellen in TOCO. Hierdoor kunnen jullie beter samenwerken en verwijzen jullie naar dezelfde documenten. Dankzij Silverfin heeft je boekhouder dus meer tijd om jou bij te staan met advies.

De TOCO-Silverfin integratie

TOCO heeft een samenwerkingsverband met Silverfin. Dit heeft als grote voordeel dat jij als TOCO gebruiker (indien je boekhouder werkt met het Silverfin platform) de rapporten en analyses van je boekhouder direct op het TOCO platform kunt consulteren. Volledig geïntegreerd, dus geen aparte login meer nodig. Je boekhouder moet eenmalig in TOCO de koppeling leggen tussen hun Silverfin platform en jouw bedrijf.

Als gebruiker vind je jouw rapporten terug in TOCO onder het menu ‘Pulse’. De 1e keer dat je naar de ‘Pulse’ gaat, krijg je een email op het email-adres dat gekoppeld is aan je TOCO gebruiker. Zodra je de uitnodiging hebt geaccepteerd, komen jouw rapporten tevoorschijn in TOCO. Je kunt een bepaalde boekhoudkundige periode en een type rapport kiezen bovenaan het scherm. Stel je werkt met een kwartaalaangifte, dan zal jouw accountant waarschijnlijk elk kwartaal één of meerdere rapporten opmaken, denk bijvoorbeeld aan de BTW aangifte. Maar ook een resultatenrekening, een balans enz. kun je raadplegen indien je boekhouder dit rapport heeft opengezet. Het is namelijk de boekhouder die beslist wat getoond mag worden.

Eén van de grootste voordelen van de Silverfin rapporten is dat je kunt doorklikken tot op document niveau. Stel je bekijkt een resultatenrekening. Per grootboekrekening vind je de verschillende kostenposten terug met: datum, omschrijving, document nummer en het bedrag. Zelfs de originele factuur (PDF document) is beschikbaar, indien die door de boekhouder gelinkt is. Geweldig toch!

Waarom zijn die boekhoudkundige rapporten zo belangrijk?

Om te beginnen omdat je op elk moment je rapporten kunt consulteren, waardoor je ziet hoe je bedrijf er boekhoudkundig voor staat. Daarnaast geeft het je een overzicht van welke gegevens worden doorgegeven aan andere instanties, zoals bijvoorbeeld de belastingdienst. En last, but not least, het maakt de cirkel van je financiële administratie rond. Je harde werk wordt beloond!

Recente blogposts

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoudsopgave

Silverfin integratie

Mis onze laatste updates niet.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte.

Verkoopfacturen

Velen van jullie maken ondertussen hun verkoopfacturen via het TOCO platform. Jullie stuurden ons verschillende suggesties ter verbetering.

Lees meer

Waardevolle tips voor zelfstandigen

Je eigen baas zijn kan geweldig zijn! Je mag zelf kiezen aan welke projecten je wilt werken, je hebt een zekere flexibiliteit in het bepalen van je eigen werktijden, je kan je eigen richting uit gaan. Met die vrijheid komt ook verantwoordelijkheid, want plots heb je geen organisatie meer waarop je kan terugvallen om praktische zaken voor je te regelen.

Lees meer

TOCO zelf testen?

Boek een persoonlijke demo. Of neem de shortcut en probeer TOCO vandaag nog uit. We doen je 90 dagen cadeau, zonder verplichtingen of kredietkaartgegevens.

Je startscherm is een feed met alle laatste transacties, communicatie en documenten. Zo behoud je het overzicht.