Helaas zal TOCO zijn activiteiten stopzetten. 😢
Hierdoor is het niet meer mogelijk om nieuwe bestanden te uploaden vanaf 23 april 2022.
Vragen? Contacteer ons

Stuur laatbetalers in één klik een friendly reminder via de TOCO-app

Begin met lezen

toco integreren in boekhoudkantoor

Intro

Elke ondernemer krijgt wel eens te maken met laatbetalers. Vervelend, maar makkelijk op te lossen door tijdig een reminder te versturen. Jouw klanten zullen je bovendien ook dankbaar zijn, omdat zij zo geen onnodige extra fee wegens laattijdige betaling riskeren. Maar is dat dan nóg iets extra om in de gaten te houden? No worries! TOCO brengt je tijdig op de hoogte en vergemakkelijkt het proces.

Laattijdige betalingen vermijden? Stuur een reminder!

Via het TOCO-menu krijg je via het tabblad create invoice een overzicht van al jouw facturen. Hier kan je op een vlotte manier nagaan welke van jouw klanten een reminder kunnen gebruiken. Benieuwd hoe?

  • Selecteer voor de kolom Payment Status de optie Unpaid
  • Kies binnen de kolom Due Date voor een datum naar keuze in de nabije toekomst
  • Zorg er ook voor dat je enkel facturen selecteert die effectief verzonden werden naar de klant. Deze hebben de tag Sent.


Nu krijg je alle facturen te zien die verzonden zijn, nog niet betaald zijn en waarbij de vervaldatum nadert. Voor elke factuur kan je vlot een reminder versturen via volgende stappen:

  1. Klik rechts op de drie bolletjes naast de factuur en kies voor Send Reminder.
  2. Het mailadres van de klant wordt automatisch toegevoegd en het onderwerp van de mail vormt het factuurnummer. Hier kan je eventueel nog Reminder aan toevoegen, zodat jouw mail in het oog springt.
  3. Ook de tekst van de mail vult TOCO automatisch voor jou in, inclusief het verschuldigde bedrag en de vervaldatum. De factuur zelf voegt TOCO toe als PDF in bijlage.
  4. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is klikken op Verzenden.


Ontvang een overzicht van onbetaalde facturen via het TOCO-menu

Heeft jouw reminder een laattijdige betaling niet kunnen vermijden? Dan ontvang je hier een melding over in het TOCO-menu.

Een volledig overzicht van het aantal onbetaalde facturen kan je steeds bovenaan in dit menu vinden. Om te weten over welke facturen het gaat, kan je dit vak eenvoudig aanklikken. Zo weet je ook meteen wie je een extra fee moet aanrekenen.

En nog een extra tip: bekijk ook geregeld welke facturen je zelf nog moet betalen, zodat je van extra fees gespaard blijft! 😉

Meer inzichten en nieuwtjes

Al jouw admin in één handige app

toco vacatures en jobs
30 dagen volledig gratis - geen kredietkaart vereist