TOCO neemt sectorgenoot Booqee over

Gent - Brussel - New York: TOCO neemt sectorgenoot Booqee over. Door deze overname wordt er een stevige brug gebouwd tussen KMO en haar Accountant. TOCO neemt Booqee voor 100% over.

TOCO werd eind 2018 opgericht uit een spin-off van The Glue (Investeerders Jürgen Ingels & Stefan Dierckx) en is een onmisbare applicatie voor ondernemers. De ondernemer volgt er zijn financiële situatie op de voet door het samenbrengen van verschillende bankrekeningen in één portaal waar ook alle documenten, facturen, transacties en gegevens over de boekhouding terug te vinden zijn. Mid 2020 ontving TOCO als een van de eerste B2B fintech bedrijven zonder link met een grootbank, de PSD2-vergunning van De Nationale Bank van België. Deze vergunning laat toe om rekeninginformatie op te halen en betaaloplossingen aan te bieden.

Booqee werd eind 2017 opgericht en bouwde een gebruiksvriendelijk platform om snel en eenvoudig data uit te wisselen tussen accountantskantoren en hun klanten. Booqee helpt om het tijdrovende proces van dataverzameling zo pijnloos mogelijk te maken en investeerde het laatste jaar sterk in een gebruiksvriendelijke interface en in connectiviteit met bestaande (pre-accounting, DMS, post-accounting) pakketten. Booqee bedient vandaag klanten in België en de VS.

Philippe Kimpe, CEO TOCO: Door deze strategische overname versnellen we de uitrol van onze product roadmap. De digitalisering van de administratie en digitale factuur zal zich de komende jaren doorzetten. Het samenbrengen van financiële administratie, ePayments en actiegerichte inzichten brengt veel toegevoegde waarde. Door de ondernemer en de boekhouder samen te bedienen spelen we hier nog sterker op in.

Pieter-Jan Vrancken, co-founder Booqee: We kijken ernaar uit om deel uit te maken van TOCO. TOCO heeft een sterk verhaal richting de KMO, Booqee een sterk verhaal richting de moderne Accountant. Door onze krachten te bundelen, kunnen we synergieën en snelheid creëren op productniveau en stappen zetten op internationaal vlak.

Voor meer informatie, bezoek www.toco.eu of contacteer:
Philippe Kimpe, CEO – 0475/494249 – pk@toco.eu
Pieter-Jan Vrancken, CCO – +1.(917).941.5006 pv@toco.eu

Mis onze laatste updates niet.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte.

Ondernemers lezen ook

Stuur laatbetalers in één klik een friendly reminder via de TOCO-app

Elke ondernemer krijgt wel eens te maken met laatbetalers. Vervelend, maar makkelijk op te lossen door tijdig een reminder te versturen. Jouw klanten zullen je bovendien ook dankbaar zijn, omdat zij zo geen onnodige extra fee wegens laattijdige betaling riskeren. Maar is dat dan nóg iets extra om in de gaten te houden? No worries! TOCO brengt je tijdig op de hoogte en vergemakkelijkt het proces.

Lees meer

TOCO zelf testen?

Boek een persoonlijke demo. Of neem de shortcut en probeer TOCO vandaag nog uit. We doen je 90 dagen cadeau, zonder verplichtingen of kredietkaartgegevens.

Je startscherm is een feed met alle laatste transacties, communicatie en documenten. Zo behoud je het overzicht.