Samen met The Glue (het fintech bedrijf van Jurgen Ingels en Stefan Dierckx), ontwikkelde Philippe Kimpe (39) een softwareplatform waarin ondernemers al hun financiële gegevens, van facturatie over bankgegevens tot boekhouding, kunnen samenbrengen en beheren.

Philippe was hoofd van de IT-afdeling in een vooraanstaand accountancykantoor toen hij het concept van TOCO bedacht.
“We kregen hier zo veel positieve reacties op, dat ik besloot mijn job op te geven en er volledig voor te gaan”, zegt Philippe.

Na drie jaar sleutelen aan het platform, richtte Philippe samen met Veroniek Willen (COO) en Sven Beauprez (CTO) in februari 2019 het bedrijf TOCO op . “Veroniek heeft een verleden als consultant in de banksector, Sven heeft dan weer rijke ervaring als software-architect.
Deze mooie cocktail van accounting, bank en technologie maakt dat TOCO meteen een snelle vlucht neemt. Bovendien zijn we met een gemiddelde leeftijd van 35 geen jonge twintigers meer die ergens op een zolderkamer een start-up uit de grond stampen, maar drie experten met heel wat ervaring.”

Kan je eenvoudig omschrijven welke toegevoegde waarde TOCO genereert voor de ondernemers die de software in hun financiële administratie gebruiken?

TOCO is een nieuwe onmisbare applicatie voor ondernemers. Je volgt er je financiële administratie mee op de voet. Je verschillende bankrekeningen worden samengebracht in één portaal, waar ook al je documenten, facturen, transacties en gegevens over je boekhouding te vinden zijn.

“We halen de complexiteit weg door het financieel beheer van jouw onderneming in één handige applicatie aan te bieden.”

Voor welk type bedrijf of ondernemer is TOCO het meest geschikt?

TOCO is er voor iedereen – zelfstandige of KMO’er – die er ieder kwartaal weer tegenop ziet om zijn documenten bijeen te zoeken voor de btw-aangifte, en er veel tijd mee verliest. TOCO zorgt voor een aangename omgeving waar je documenten kan opladen, beheren, betalen én doorsturen naar je boekhouder.

Met de software krijg je weer de controle over je financiële administratie. Jij hebt alles bij de hand en je boekhouder hoeft niet meer op het einde van het kwartaal te wachten om de boekhouding bij te werken. Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

Waar willen jullie over 5 jaar staan met TOCO?

“Op korte termijn willen we vooral een kwalitatieve software voor financiële administratie op de Belgische markt brengen die echt ‘maniakaal’ correct functioneert, om op die manier de thuismarkt voor ons te winnen. Verder is onze software ook meteen inzetbaar in de rest van Europa.Zo hebben we al gesprekken gehad met landen als het VK, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Finland en Italië.”

“We halen de complexiteit van je financiële administratie weg door het financiële beheer van jouw onderneming in 1 handige applicatie aan te bieden.”

Op zoek naar meer inzichten van deze expert? Philippe deelde ook zijn visie op de evolutie van boekhoudingde rol van AI in accountancy en gaf ons 5 tips om je boekhouding te stroomlijnen.

  • The new accountancy: de evolutie en automatisering van jouw boekhouding
  • AI in accountancy voor KMO’s: wat de toekomst brengt
  • 5 tips om je financiën te optimaliseren

Klaar om de volgende stap te zetten? Vraag advies aan de experts van Brainbridge over werken als freelancer in IT of bekijk de TOCO- software om je financiële administratie te optimaliseren.