Hallo, mijn naam is Jonas Koops, Lead Analyst bij TOCO.
We lanceren vandaag de volgende fase voor TOCO: vanaf nu lever je niet alleen je documenten aan in TOCO, je maakt nu ook zelf je verkoopfacturen in TOCO! Geen Excel, Word, handmatige berekeningen of verkeerde factuurnummers meer, maar alles correct op één plaats.

Voor je begint…

Je vindt de verkoopfacturen module in het hoofdmenu bovenaan. Je kan ze eigenlijk niet missen, maar voor de zekerheid geven we je bij de eerste keer inloggen nog een indicatie.

Voor je de eerste factuur aanmaakt, controleer je in de instellingen wel nog even wat basisgegevens:

  • Je eigen adres correct ingevuld?
  • Laad je logo op zodat je factuur er mooi en eigen uitziet.
  • Vul je IBAN nummer in. Je wilt immers dat je factuur ook betaald wordt  
  • En kies het startnummer van je eerste factuur. Heb je voor deze periode al bijvoorbeeld 10 facturen op een andere manier gemaakt, kies er dan voor dat je begint bij nummer 11 voor je eerst “TOCO verkoopfactuur”.
    O ja, je mag ook een prefix kiezen voor je factuur. Wil je bijvoorbeeld het jaartal voor je factuurnummer of iets anders, dat kan!

Verkoopfactuur maken

Nu ben je klaar om je eerste factuur te maken. De eerste keer dat je een factuur maakt, krijg je een wizard te zien die je snel en duidelijk wegwijs maakt. Wil je liever gewoon doen, dan kan je de wizard overslaan.

In het kort zijn dit de stappen:

  1. Vul alle gegevens in (met name klant en artikelen)
  2. Gebruik de preview om je factuur te bekijken
  3. Finaliseer de factuur om hem definitief te maken

Tip: factureer je een klant elke week/maand/…, dupliceer dan de vorige factuur en pas alleen de datum aan.

Wat vinden jullie ervan?

We zijn benieuwd wat jullie van onze facturatie module vinden. Aarzel dus niet om jullie ervaringen of suggesties met ons te delen. Vragen? We helpen je graag! Contacteer ons via support@toco.eu