Een boekhouding is essentieel. Simpel. Niet alleen omdat het moet (zie onze blogpost hierover) maar ook om het juiste inzicht te krijgen in je onderneming en steeds een helder zicht te hebben op je cijfers. Een stipte verwerking van documenten laat toe om tijdig bij te sturen,waar nodig.

De meeste administraties zijn ingericht op basis van factuuradministratie (in tegenstelling tot kasadministratie). Dit betekent dat een transactie verwerkt wordt in de boekhouding op het moment dat je een inkoopfactuur ontvangt of een verkoopfactuur verzendt. De betaling ervan gebeurt later.

Als ondernemer is het uiteraard belangrijk om deze betalingen op te volgen. Een klant die niet betaalt, heeft een directe impact op je winstgevendheid. Een leverancier die niet wordt betaald, zal even wachten met zijn toekomstige leveringen.

Vanuit je boekhouding kan je onbetaalde facturen makkelijk opvolgen. Tenminste als jij je facturen onmiddellijk naar de boekhouder verzendt en als de boekhouder de factuur onmiddellijk in de boekhouding verwerkt. Als hardwerkende ondernemer wil je toch accurate gegevens van je onderneming kunnen inkijken? Juist. Daarom is het ook zo belangrijk om zo snel mogelijk je inkoop-en verkoopfacturen aan je boekhouder te bezorgen. Wacht niet tot op het einde van het kwartaal.

Met TOCO kan je je facturen bij ontvangst onmiddellijk opladen en centraliseren, betalen én doorsturen naar de boekhouder vanuit één en dezelfde applicatie! Volledig digitaal. Je hoeft dus geen avonden meer met je neus in een papierberg te zitten, of je pdf’s bij mekaar te zoeken in je datacloud. Je doet dit nu verspreid over het volledige kwartaal, en vermijdt zo die stresserende piekmomenten.  

DAV) kan de besparingen oplopen tot 3,24 euro per verkoopsfactuur en zelfs 5,77 euro per aankoopfactuur. Je facturen ontvangen of doorsturen als digitale factuur zorgt ervoor dat de gegevens op de factuur correct verzonden worden en geautomatiseerd verwerkt kunnen worden. Zo hoef jij de betalingsdata niet meer over te typen en kan je boekhouder de factuur automatisch inlezen in de boekhouding. E-invoicing is momenteel nog niet echt gangbaar in België, maar met TOCO willen we dit initiatief zeker ondersteunen zodat jij als ondernemer hier ten volle de voordelen van kan ervaren.

Win tijd om te ondernemen. Geef je boekhouder de tijd om je te adviseren. Een win-win voor beide partijen! En dat is waar boekhouden uiteindelijk toch om draait.

Benieuwd naar wat TOCO voor jou als ondernemer betekent? Sign up for our webinar and discover all the benefits!