Hoi, mijn naam is Sven Beauprez en ik ben verantwoordelijk voor alle technische zaken van het TOCO Platform.


Zoals je kon lezen in vorige blogs, is TOCO een platform voor de KMO waar hij al zijn bedrijfs-gerelateerde administratie kan centraliseren, zoals facturen, bedrijfsdossiers, verzekeringsdocumenten, financiële transacties (automatisch geïmporteerd van de bank, details komen in een toekomstige blog) enz. Dit alleen al is zeer krachtig voor de KMO en in de komende weken zal er een nieuwe release komen waarbij de KMO zelfs met zijn boekhouder kan communiceren wanneer die (nog) niet op het platform zit.

Maar we zien ook dat de meeste accountants openstaan voor TOCO wanneer één van hun klanten TOCO gebruikt voor zijn administratie, wat de volledige kracht van het platform voor die KMO ontsluit. Wanneer de accountant één van de door TOCO ondersteunde boekhoudpakketten en/of rapporterings-oplossingen gebruikt, krijgt de KMO automatisch updates van de accountant wanneer er iets in zijn boekhouding wordt gewijzigd.Om dit mogelijk te maken wordt een accountant als tenant op het platform ingericht. Zie het platform als een zakelijk ecosysteem waarbij verschillende bedrijven een eigen ruimte innemen binnen een bedrijfsgebouw. Dit gebouw is een multi-tenant gebouw met veel huurders. In een strikt multi-tenant platform zoals Shopify is elke winkel een tenant en is elke tenant in feite een geïsoleerde website. Gebruikers hebben een aparte login voor elke tenant, ook al is een gebruiker een klant van meerdere winkels. Dit is natuurlijk het onderliggend idee van Shopify en dit model werkt perfect voor hen.

In TOCO kan een accountant zijn klanten beheren op het platform en wanneer een gebruiker inlogt voor een KMO, wordt hij verbonden met zijn accountant. Maar in werkelijkheid kan een gebruiker meer dan één KMO beheren/hebben en kan elke KMO gekoppeld worden aan een andere boekhouder, of zelfs met TOCO werken zonder gekoppeld te zijn met een boekhouder. Het hebben van meerdere logins zou dan een slechte gebruikerservaring zijn.

Om dit mogelijk te maken is het autorisatiemodel zo ingericht dat een gebruiker gemakkelijk kan switchen van KMO en daarbij automatisch bij de nieuwe huurder terechtkomt. Met andere woorden, een gebruiker kan 1 login hebben om verschillende KMO’s te beheren met potentieel verschillende accountants.

De multi-tenancy opzet hieronder opent de deur naar nieuwe use-cases waarbij cross-tenants, zoals banken, notarissen, accountants, etc. KMOs als klant hebben over de verschillende tenants op het platform.

Door voort te bouwen op bovenstaande architectuur, hebben we een zeer flexibel platform voor alle use cases waarbij de KMO communiceert en gegevens deelt met verschillende soorten partijen met een andere betrokkenheid op het platform.Word papierloos, schrijf je nu in en krijg 50% korting