Hoe kan u uw klanten overtuigen om samen te werken in een digitale omgeving?

U bent overtuigd van de voordelen van het werken in de cloud en heeft al besloten om CODA-bestanden, OCR-technologie of een cloud CRM in uw interne ecosysteem te introduceren.

Je weet dat dit de beste manier is om verder te gaan. Automatisering is tegenwoordig nodig om nieuwe taken in uw bedrijf mogelijk te maken met meer toegevoegde waarde dan de basisinputprocessen. U weet, en in diverse media wordt vaak genoemd, dat accountants steeds meer de Trusted Advisor van ondernemers worden.

U heeft echter nog steeds moeite om klanten te overtuigen om samen te werken in uw nieuwe digitale omgeving en weet niet echt hoe u met de facturering van nieuwe soorten diensten om moet gaan. In de afgelopen maand hebben we zoveel accountants gehoord die bijvoorbeeld een scanoplossing gebruiken, maar nog steeds papieren documenten verzamelen en de medewerkers vragen om de documenten zelf te scannen voordat ze worden verwerkt. Waar is het voordeel voor u? Digitaal misschien, maar geen tijd- of efficiëntiebesparing.

De adoptie van klanten op nieuwe technologieën is van groot belang en deze blog zal u enkele tips geven om nieuwe klanten aan boord van uw digitale reis te krijgen.

Stap 1. Vind de early adopters, die toekomstige ambassadeurs

Elke accountant heeft minstens een paar “IT-gerichte” klanten die bereid zijn om nieuwe technologieën te omarmen.

Dit zijn goede kandidaten!

Je hoeft ze niet te informeren over de voordelen van digitaal werken. Ze zullen het voordeel zien van het pushen van hun documenten op een portaal en het direct kunnen betalen met een QR-code, om ze met u te delen of om hun directe financiële resultaten te krijgen. Ze zullen het waardevol vinden, dit proces binnen een week omarmen en er omheen praten.

Degenen die zo snel mogelijk elk nieuw smartphonemodel, gps voor fiets, elektrische auto of aangesloten apparaten in hun eigen huis adopteren.

Een tweede type van early adopters zijn degenen die wat sceptischer en trager zijn om te overtuigen. Zij zijn er niet tegen, maar moeten de toegevoegde waarde voor hen zien. Ze zijn uitgerust in termen van apparaten, de nieuwste pc of Mac, ze hebben een scanner en/of een smartphone.

Wat zou het voordeel zijn voor hen om met u samen te werken in een portaal? Wat is de impact op uw factuur? Wees bereid om de voordelen voor uw klanten en de impact op uw gefactureerde kosten te bespreken!

Dan is er nog de nieuwe klant. Waarom zet u geen nieuw digitaal proces op dat voor elke nieuwe klant verplicht is? Om ze direct aan boord te brengen met best of class digitale processen die meer efficiëntie en klanttevredenheid mogelijk maken. Ze zullen waarschijnlijk verrast zijn, maar dit is misschien een noodzakelijke oplossing om dingen te veranderen.

Tot slot, houd in gedachten en accepteer dat niet elke klant die je hebt een goede pasvorm zal hebben voor een digitale manier van werken. Dit maakt deel uit van het spel.

Stap 2. De sceptici steunen

Deze specifieke groep klanten vertegenwoordigt waarschijnlijk de meerderheid van uw klanten.

Het kan een strategische beslissing zijn om hen te ondersteunen door eerst wat advies te geven over hoe ze zelf meer digitaal kunnen worden.

Wat zou voor hen het voordeel zijn van het werken met een digitaal platform waar ze documenten kunnen opslaan en met u kunnen delen?

Overweeg om voor hen een van de gemakkelijker te gebruiken scanners te installeren die direct verbonden zijn met een online drive-account of een intelligent digitaal platform.

Sommige van die digitale platforms bieden extra diensten zoals OCR of directe betaling van facturen. Ze kunnen ook rechtstreeks worden aangesloten op financiële diensten om bankafschriften en enkele kas- en boekhoudrapporten te leveren.

Ze zijn diegene die waarschijnlijk die schoenendoos elk kwartaal, in de laatste minuut, binnen te steken, zelfs als je 3 herinneringen hebt gestuurd.

Denk maar eens per geval na over wat de voordelen per klant per categorie zouden kunnen zijn. Degenen met een grote behoefte aan facturatie, degenen die veel kosten hebben, degenen met cashflowproblemen en die meer inzicht nodig hebben in hun dagelijkse werkzaamheden.

Focus in eerste instantie op de voordelen voor hen. Het wordt automatisch een voordeel voor u zodra zij hun gescande documenten met u gaan delen!

Stap 3. Hoe gaat u verder?

Als u eenmaal hebt besloten welke van uw klanten de beste kandidaten zijn om zich in te schrijven in een digitale samenwerkingsmodus, is het eerste wat u moet doen het opzetten van een vergadering met hen.

De beste manier om deze bijeenkomst te managen is zich te richten op alle voordelen die de klant kan halen uit het volgen van uw advies en het aannemen van nieuwe instrumenten of werkprocessen. Wat zit er voor hem in – dit is het sleutelelement om te slagen in dit transformatieproces.

Vergeet in deze verklarende vergadering niet het thema veiligheid te vermelden. Gegevensbescherming blijft centraal staan en is mogelijk een grote angst voor sommige van uw klanten. Aarzel niet om uw leveranciers te vragen om u op voorhand te informeren over de beveiliging van de gegevens in hun datacenter, zodat u alle nodige informatie aan uw klanten kunt verstrekken.

Er zijn oplossingen op de markt die een all-in-one platform bieden voor minder geld dan een maaltijd bij Mc Donald’s.

Een ander belangrijk onderwerp om te noemen is gerelateerd aan het budget. Hoeveel gaat het kosten? We zijn allemaal hetzelfde. We houden er niet van om geld uit te geven als we geen echt voordeel of toegevoegde waarde zien. Er zijn echter wel oplossingen op de markt die een all-in-one platform bieden voor minder geld dan een maaltijd bij Mc Donald’s. Presenteer de kostenopties en kijk of de waardepropositie er is. Hebben ze het gevoel dat ze waar voor hun geld krijgen? Laat de klant beslissen of de beweging geschikt is voor hen en geef hen een idee van de stappen die nodig zijn.

Om zeer effectief te zijn in dit proces, kunt u overwegen om uw ambassadeurslijst te noemen. Uw bestaande klanten die echte getuigenissen zijn. Hoe verbeteren ze hun werkproces, hoe besparen ze tijd en geld door te luisteren naar uw aanbevelingen?

Stap 4. Blijf zelf op de hoogte!

De business software industrie evolueert snel.

Grote spelers brengen nieuwe technologieën in hun huidige producten, nieuwe internationale spelers voegen zich bij onze markt of er worden nieuwe revolutionaire en moderne oplossingen gelanceerd door startende bedrijven die een veel eigentijdse visie hebben op de digitale manier van werken.

Wat uw keuze ook is, zorg ervoor dat u de juiste trends volgt en aan boord van uw klanten komt om de juiste richting in te slaan. Zorg ervoor dat u alle antwoorden heeft op alle vragen die uw klanten stellen, vooral als het gaat om de voordelen voor henzelf!

Connecteer met uw klanten!

Begin gratis met TOCO!

Recente blogposts

Delen

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Inhoudsopgave

Hoe kan u uw klanten overtuigen om samen te werken in een digitale omgeving?

Mis onze laatste updates niet.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte.

Verkoopfacturen

Velen van jullie maken ondertussen hun verkoopfacturen via het TOCO platform. Jullie stuurden ons verschillende suggesties ter verbetering.

Lees meer

Waardevolle tips voor zelfstandigen

Je eigen baas zijn kan geweldig zijn! Je mag zelf kiezen aan welke projecten je wilt werken, je hebt een zekere flexibiliteit in het bepalen van je eigen werktijden, je kan je eigen richting uit gaan. Met die vrijheid komt ook verantwoordelijkheid, want plots heb je geen organisatie meer waarop je kan terugvallen om praktische zaken voor je te regelen.

Lees meer

TOCO zelf testen?

Boek een persoonlijke demo. Of neem de shortcut en probeer TOCO vandaag nog uit. We doen je 90 dagen cadeau, zonder verplichtingen of kredietkaartgegevens.