Antwerpen en Gent, 13 mei 2019 – Xerius en TOCO gaan de sector actief bijstaan en inspireren, zodat boekhouders en accountants hun klanten beter kunnen helpen om hun ambities te realiseren. De huidige digitaliseringsgolf biedt boekhouders en accountants namelijk heel wat nieuwe kansen.

Terwijl nieuwe technologieën, en zelfs banken, steeds meer repetitieve taken overnemen, heeft de moderne KMO meer nood aan persoonlijk advies en een helder inzicht in de actuele bedrijfscijfers. Door de tijd die vrijkomt door automatisatie, kan de boekhouder of accountant dus beter communiceren met zijn klanten en aldus een aangepaste service verzorgen. Zichzelf heruitvinden wordt zo geen must, maar eerder een logische en natuurlijke evolutie van het beroep.

Vanuit de markt komt tevens de vraag naar een alles-in-een oplossing: boekhoudpakket, communicatiemodule, makkelijke connectie met service providers, sociale secretariaten en integratie met rapporteringstools zoals bvb. Silverfin. TOCO is zo een samenwerkingsinstrument. Het is een online platform dat de onderneming richting geeft terwijl de boekhouder aan de regie blijft zitten en de handen vrij heeft om de ondernemer te begeleiden naar commercieel succes.

Xerius stapt nu dus mee in dit nieuwe portaalverhaal en wordt een geïntegreerde functionaliteit. In het TOCO platform brengt Xerius voortaan een up-to-date overzicht van de sociale bijdragen. De ondernemer wordt tevens verwittigd wanneer die moet betaald worden. Bovendien kan je als accountant snel schakelen en connecteren met je klant vanuit het portaal. Op termijn zullen nieuwe ondernemers zelfs eenvoudig kunnen aansluiten bij Xerius via TOCO.

Franky Haesevoets, Gedelegeerd Bestuurder, Xerius: “De klant is vandaag op zoek naar een geïntegreerde oplossing, waarbij hij in één oogopslag een helder overzicht krijgt van hoe zijn onderneming presteert. Bij Xerius geloven we sterk in platformen zoals TOCO om te connecteren met onze klanten. En heel belangrijk: de boekhouder of accountant kan meekijken. Hierdoor zal zijn adviesrol alleen maar versterken.”

Philippe Kimpe, CEO, TOCO: “Onze missie is om het financiële kompas van de ondernemer te worden. De samenwerking met Xerius is een enorme stap vooruit op de weg naar een efficienter beheer van elke KMO”.

Voor een demonstratie – bezoek TOCO op Silverfin’s Fast Forward 2019, 14 mei in Ghelamco Arena in Gent.

Voor meer informatie over Xerius
www.xerius.be
communicatie@xerius.be

Voor meer informatie over TOCO

www.toco.eu
info@toco.eu

——————————–